4 Ekim 2009 Pazar

Uzak Masaüstü Bağlantısı Yapmak - Teamviewer Kullanımı

İyi geceler,
birçoğumuz çoğu zaman başka bir arkadaşımızın veya ailemizden birinin makinesine uzaktan bağlanmayı istemişizdir.
Bu durum zaman zaman sorunlarla ortaya çıkar, zaman zaman ise şaka amaçlı.
Şimdi size bahsedeceğim programla Windows'un Active Directory gibi veya Uzak Masaüstü Bağlantı Aracı gibi abuk subuk windows bölümleriyle uğraşmadan karşı tarafın makinesine, (o tarafında rızası olarak) bağlanmanızı sağlayacak.
Bahsedeceğim program : Teamviewer.

Odesa Yazılım ekibi olarak zaman zaman müşterilerimizin masaüstlerine erişim yapmamız gerekiyor, uzun windows ayarlarıyla uğraşmak yerine Teamviewer kullanarak süratle güvenli bir şekilde bağlanıyor sorunu çözüyoruz.
Kullanımı:
Teamviewer'i indirip kurduğunuzda, çalıştırdıktan sonra aşağıda ki gibi bir pencereyle karşılaşıcaksınız.
Teamviewer ekranı
Programın mantığı aslında çok basit, bildiğimiz Client-Server yani Ana Makine-Hedef Makine mantığıyla çalışıyor.
Bağlantı:
Birbirine uzak masaüstü bağlantısı yapacak olan kişiler programı çalıştırır.
Program ekranında gördüğünüz "Your details" kısmı size bağlantı yapılacağı zaman karşı tarafa vermeniz gereken bilgileri içeriyor.
Eğer siz birine bağlanacaksanız, bağlanacağınız kişinin "Your Details" kısmında görünen "ID" ve "Password" bilgilerini size aktarması gerekiyor.(msn veya mail yordamıyla).
"Partner Details" bağlanacağız kişi ile ilgili bilgileri girmeniz gereken alan, bağlanacağınız kişiden alacağınız "ID"'yi bu bölümde gördüğünüz "ID" kısmına girip "Connect To Partner" butonuna tıklamanız gerekiyor bundan sonra, bağlanacağınız kişinin size ilettiği "Password"'u soracak, onu da gelen ekrana girdiğinizde karşı tarafa güvenli bir şekilde uzak masaüstü erişimi sağlamış olacaksınız.
Not:Programın Türkçe Desteği Vardır.

TEAMVIEWER INDIRMEK IÇN TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder