1 Ekim 2009 Perşembe

Hayat Kurtaran Çözüm - Windows Geri Yüklemesi


Merhaba,bugün size Windows işletim sistemiyle beraber gelen, birçoğumuzun bildiği ama birçoğumuzun da haberi olmadığı zor durumlarda sistem göçmelerinde hayat kurtaran, makinenizi eskisi kadar sağlam bir hale getiren bir sistemden bahsedeceğim.
"Windows Geri Yükleme". Aşağıda Combofix yazımda belirttiğim gibi geçen hafta bilgisayarım çok yoğun bir virüs saldırısına maruz kaldı.Bu saldırı o kadar yoğundu ki sadece Combofix bile yetmedi, %100'lük düzeltmeyi geri yükleme konsoluyla sağladım denilebilir.

Şimdi size makineniz de anormal bir durum gördüğünüzde "Sistem Geri Yükleme" konsolunu kullanarak işletim sisteminizi eski performansına kavuştaracağınızı anlatacağım.

Geri Yükleme Nasıl Yapılır ?
Sistem geri yüklemesi yapmak için sırasıyla "Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Sistem Geri Yükleme" adımları izlenir.
Karşınıza aşağıda ki gibi bir pencere gelecektir:
geri yükleme işlemi
"Bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle" seçeneği işaretlenir ve "ileri" tuşuna basılır.
Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecektir:

Yukarıda ki pencere de, takvim kısmından sistemin en son sağlam olarak yedeklendiği bir "tarih" seçilir, ve "ileri" tuşuna basılır(Burada dikkat etmeniz gereken şey, arızanın hangi tarihten sonra meydana geldiği, çünkü arızalı haldeyken yükleme yapılmış bir tarih seçmeniz işletim sisteminizi düzeltmez.Benim tavsiyem en erken 1 hafta öncesini işaretlemek ;))

Bu işlemeri yaptıktan sonra, artık koltuğunuza yaslanıp işlemin bitmesini bekleyin, ve kesinlikle Windows'a müdahele etmeyin.

İşleminiz bittikten sonra "Sistem Geri Yüklemesi Şu Tarihe: xx.xx.xxxx Başarıyla yüklendi" gibi bir mesaj alacaksınız!

Olay Tamamdır, format çekmeden yolunuza devam edebilirsiniz.

DİKKAT!
Eğer işletim sisteminiz hiç açılmıyor ve sürekli başa dönüyorsa, veya tam başlayacakken mavi ekran hatası alıyorsanız, Bilgisayarınızı yeniden başlatın, ve 3-4 defa F5 tuşuna basın gelen pencereden "Güvenli Mod" seçeneğini seçin, windows'unuz güvenli kipte çalıştığında yukarıda saydığım Sistem geri yükleme adımlarını uygulayın, görüceksiniz ki herşey düzelecek ;)

Bugünlük bu kadar, tekrar görüşmek üzere ;)

0 yorum:

Yorum Gönder