12 Ekim 2009 Pazartesi

Adsl Kota Sorgulamak (Adsl Kota Öğrenmek)

Tekrar merhaba,
arkadaşlar bugün kü sorun tam manasıyla bilgisayar sistemleriyle alakalı olmasada, yapılmadığında gelen adsl faturalarından dolayı cep'i yakan bir sorun.
Odesa Yazılım ekibi olarak sık sık hizmet verdiğimiz müşterilerden ya kotayı aşmışız, fatura çok geldi bunu nereden öğrenebiliriz gibi sorularla karşılaşıyoruz.
Birçok kişi sınırsız internet bağlantısı yüksek meblağlı bir faturaya sahip olduğu için kotalı Adsl kullanıyor.
Ben kota sorgulamadan, önce kotayı aşmamamız için neler yapmamız gerektiğine kısaca değinmek istiyorum.
Kotayı Aşmamak İçin Ne Yapmalı?
*) Youtube, facebook ve diğer video ve arkadaşlık platformlarında yayınlanan video'lar boyut olarak çok büyüktür (20-300 mb arası,) ve o videolar açılırken aslında sisteminize download edilir.Bundan dolayı kotalı adls kullanan arkadaşların mümkün olduğu kadar video izlememesi kota'nın aşılmaması için gereklidir.
*) Counter-Strike gibi internet üzerinden oynana oyunlar saniyede 1 mb gibi veri taşıdığı için kotalı arkadaşların uzak durması gereken ikinci husustur.
*) Filim ve müzik download, takdirinizdir ki filimler çok büyük boyutlu görüntü dosyalarıdır.Bundan dolayı film indirmek kotanızı olumsuz etkileceyektir, müzik dosyalarının hazaren boyutları daha küçük olmasına karşı fazla indirilmesi kotayı etkiler.
*) Msn, skype gibi programlarda sesli ve görüntülü konuşma yapmak kotanızı olumsuz etkiler, ve kotanızı aşabilme ihtimaliniz yüksektir.
*) Online flash oyun sitelerinde bulunan oyunların boyutları genelde 3 ila 15 mb arasında değiştiği için fazla kullanım halinde kota aşılması yaşanabilir.

Adsl Kotamı Nasıl Öğrenmek:
Arkadaşlar biliyorum öğüt vermiş gibi oldu, ama maalesef bilgisayar kullanıcılarının birçoğu kotalı adsl kullandıklarından ve dikkat etmediklerinden ötürü cep yakan faturalarla karşı karşıya kalıyor, zaten krizde bulunan ülkemizde tasarruf adına insanlara birşeyler anlatabilirsek ne mutlu bize.

Ever sözü fazla uzatmadan size adsl kotanızı nasıl öğreneceğinizi anlatmak istiyorum:
Adsl bağlatılı internetinizin kotayı aşıp aşmadığını öğrenmenin en kesin ve kolay yolu TTNER Kota Sorgulama sayfasını kullanmaktır.

Adsl faturalarınızda sürprizler yaşamamak yüksek rakamlar ödememek için mutlaka TTnet Adsl Kota Sorgulama Sayfasını kullanın.
Adsl kota sorgulama sayfası, aşağıda resimdeki ekrandaki gibidir:
Adsl kota sorgulamak
Not:
Kotanızı görebilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeniz gerekmektedir.
Kullanıcı adınız adınızsoyadınız@ttnet veya telefon numaranız olabilir. Şifreler genellikle şehir içi telefon numaranız olarak belirlenmektedir.
Eğer şifrenizi ve kullanıcı adınızı bilmiyorsanız müşteri hizmetlerini 444 0375'i arayarak öğrenebilirsiniz.

Kota Sorgulama Sayfası: TTnet Adsl Kota Sorgulama Sayfası

Evet arkadaşlar, hepinize kota aşmasız günler dilerim :)

0 yorum:

Yorum Gönder