13 Ekim 2009 Salı

Masaüstü Hataları Ve Çözümleri

Masaüstü Sorunları Ve Çözümleri
İyi geceler,
bu gece size masaüstü kısmında kaynaklanan hatalardan ve çözümlerinden bahsetmek istiyorum.Laf'ı uzatmadan bu hataların ve çözümlerinin ne olduğuna beraber bakalım.

Masaüstünü göster simgesi kayboldu:
Genelde "Başlat" menüsünün yanında bulunan, diktörtgen ve mavi renkte olan "Masaüstünü Göster" simgesi kaybolduğu zaman genelde bilgisayar kullanıcıları bulamıyor, halbu ki çözümü gayet basit,şayet masaüstünü göster seçeneği silinmişse yapmanız gereken:
"Başlat/Çalıştır" 'a "regsvr32 /n /i:U shell32" yazmak. Bunu yaptığınızda masaüstünü göster hızlı başlat menüsüne tekrar yüklenir.

Masaüstü Simgelerim Kayboldu:
Eğer masaüstü simgeleriniz kayboldu ise, masaüstünde sağ tuşa basarak Simgeleri Yerleştir seçeneğinde "Masaüstü Simgelerini Göster" seçeneğini işaretleyiniz. Bu şekilde simgeler geri gelecektir. Yanlızca Belgelerim, Bilgisayarım, Internet Explorer simgelerinden biri veya hepsi yoksa bunun için Masaüstünde sağ tuş özellikler, "Masaüstü" sekmesi "Masaüstünü özelleştir" seçeneğinden geri getirebilirsiniz.

Arka planı değiştiremiyorum:
"Başlat/Ayarlar/Denetim Masası" 'ndan "Görüntü" seçeneğini seçip. Açılan pencerede "Masaüstü" sekmesine gelip "Masaüstünü Özelleştir" düğmesine basarsınız. Açılan yerde "Web" sekmesini görüp ona basarsınız. Daha sonra bir liste çıkacaktır. Orada "Geçerli Giriş Sayfam" tikini işaretler, haricinde ne varsa silersiniz.

Bu gecelikte bu kadar ;)

0 yorum:

Yorum Gönder