11 Şubat 2012 Cumartesi

Tablet Pc İncelemesi - Çin Malı Tabletler

Android logoArkadaşlar Merhaba,
İş güç yoğunluğundan 2-3 aydır kayıt ekleyememiştim.Bugün şöyle size çin malı tablet pc'lerden bahsedeyim.
Açıkçası Ipad'i fiyat olarak çok pahalı bulduğum, 300-400 tl'yide çin malı bir tablete vermeyi tehlikeli gördüğüm için (bu hususta acı bir dokunmatik çin malı telefon hatıram vardır) İkinci el bir tablet pc aldım.

Özellikleri:
tablet pc 7 inch mid 8650
7 inch android 2.2 tablet pc
VIA8650 800MHz
camera,flash 10.1

Donanım:

CPU : VIA8650
OS: android 2.2
Storage : 2G
Memory: 256mb
Freqency: 800MHz

Arkadaşlar,
öncelikle dokunmatik yönünden korkunuz olmasın.
Dokunmatiği IPAD kadar hassas değil bu doğru ama 7" küçük bir boyut olmadığı için sıkıntı olmuyor.Genelde ilk hassas dokunuşunuz da istediğinizi yaptırabiliyorsunuz.
İşlemcileri samsung olduğu için hızları fena değil.Hemde normal android yerine uberoid rom kurarsanız daha çok randıman alabiliyorsunuz.

2 Boyutlu oyunları çok rahat oynuyorsunuz, ama ekranı çizmemek adına mario gibi sürekli koşma ve zıplama gerektiren oyunları oynanamanız faydanıza olur.

Internet gezinmesi kolay, genelde flash ile sorun yaşamıyoruz.
Lakin Wifi çekim gücü düşük illaki aynı evde olan sinyalleri alabiliyor öyle komşunun wireless sinyalini göremiyorsunuz.Hatta evinizde yalıtım iyi ise modem uzakta ise yine çekim gücü maalesef sıfır görünüyor.Ses fena değil.Fakat adaptör kısa sürede bozulabiliyor.

İşletim sistemi android olduğu için her programı rahatlıkla bulabiliyorsunuz, program ve oyun sıkıntınız bulunmuyor.

Ya 7" küçük olur diye düşünmeyin, 1"=2,54 cm'dir, kanepe de uzanıp televizyon izlerken bir taraftan da santranç oynayabiliyorsunuz.

Arkadaşlar, depo (storage) kısmına gelirsek, tablet illaki SDKARD istiyor.
Usb diskler için bir eklenti var ama gördüğünüz zaman çok sağlam bir nane olmadığını anlıyorsunuz.


3G Modem kullanıyorsanız ben tablet pc'me bunu takarım sonra ohhh internette keyif yaparım diye hayallere kapılmayın çünkü bu tablet pc'ler her 3g modeli desteklemiyor canım.

Anlattıklarım aklınızda daha iyi kalsın diye bir aşağı mid tablet resmi ekledim.

mid tablet

Bana sorarsanız; eğer iş takip etmeyecekseniz amacınız eğlence ve internet ise,çin malı tabletleri alıp kullanabilirsiniz.Fiyatı mümkün olduğu kadar uygun olanı seçin.Emin olun çin malı tabletler arasında hiçbir fark yok.

Önemli bir tavsiye:
Tablet pc aldıktan sonra uberoid kurun, tabletinizin performansı iki katına çıkacaktır.Nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz odesayazilim@gmail.com adresine mail atabilirsiniz;

Evet bugünlükte bu kadar,

Selamların En Güzeli Üzerinize Olsun.

16 yorum:

Hasan dedi ki...

peki türkiyedeki avea türkcel vodafon modemlerden hangilerini destekliyor

Alper dedi ki...

O cihazın üzerinde ki android versiyonuna göre değişiyor tabi her makina sürüm sürüm çıktığı için ondan dolayıda markanın desteklediği modemler değişiyor.

gulhakan dedi ki...

slm.hocam resimdeki sizin satın aldığınız tablet bendekinin aynısı.ben rom yüklüyeyim dedim 1 ay önce bir dahada ses ve dokunmatiği çalışmadı.lütfen bir rom önerirmisiniz bir türlü bulamadım

alex dedi ki...

bendede resimdeki tabletten var sarj aleti kayıp oldu acaba ürün elinizde duruyorsa sarj aletinin kaç volt wat ve amper oldunu yazabilirmisiniz. bide bu ipatlere batarya bulabilirmiyim.

Alper dedi ki...

Alex,
bu makinaya uygun şarz aletini ve bataryayı ebay'dan temin edebilirsin.Teşekkürler

evren dedi ki...

selamlar DROPAD A8X tablet aldım 1 hafta sonra cokerttım kuramıyorum hafıza kartına romu ındırım ses acma tus ve power tusuna basılı tutuıyorum E fınıshed yazıyor gerı sayıma baslıyor baskada bırsey olmuyor yardımcı olursanız sevınır

CYBER ENERJİ dedi ki...

şarj aletleri 5volt 2 amperliktir. uygun yazılım için www.eken.com sitesinde supporta girin. orada hepsi var.

Albatross dedi ki...

Merhaba, bu aletin hemen bir benzerini aldım ancak üzerinde Android 2.6.25 ve İngilizce İşletim Sistemi var, bunu Türkçeye çevirmek mümkünmü dür? veya Android yükseltilirse
Türkçeye çevrilir mi?
İyi çalışmalar,Teşekkürler

maygun999 dedi ki...

bende ıcood90w var android yazısı çıkyor orda kalıyor ne yapmalıyım

Alper dedi ki...

Yeniden rom yüklemelisiniz,

Zafer YALÇIN dedi ki...

Elinizdeki aletten bendede var hocam..yalnız bu günlerde açılışta android geliyor arkasından looding sonrasında ekran kapanıyor sadece açılış sesi geliyor...galiba yeniden yüklemem lazım ama başlatma ve yüklemenin nasıl yapıldığını bilmiyorum..bu konuda yol gösterirseniz sevinirim..tşk..

Alper dedi ki...

Hocam,
blogtaki rom yükleme konusunu dikkatlice okuyunuz.
sorununuz düzelecektir,

Sefa Sayar dedi ki...

Hocam kolay gelsin bende bir mıd taplet var bunun modeli vermiş olduğunuz rom yükleme programında bulamadım size link atacam o link'e girerseniz benim taplet ondan kullanıcı adı şifre istiyor ne yaparım ne ederim bana yardımcı olursanız sevinirim .http://www.globalmarket.com/product-info/android-4-0-7-inch-tablet-pc-599723.html

Unknown dedi ki...

mrb benim tabletmdede aynı sorun var google hesabı istiyo ama bilmiyorum burdaki anlattgnz programıda indirdim benm tablet yok ama yinede denedm olmadı benm tabletin linkihttp://www.teknomarketim.com/asp/show_stock.asp?product=ZT-718 budur nasıl yaparım yardımcı olursanız

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar benim çin malı lenovo tabletim var ekranda android yazısı takılıp kalıyor.Power ve ses açma veya kapama kombinasyonu veya sd karttan rom yüklemeyide beceremedim lütfen yardım edin
Tablet aşağıdaki linkteki tablet:
http://www.aliexpress.com/item/Lenovo-lenovo-10-tablet-16g-1280-800-ips-hd-capacitance-screen-dual-core-wireless/845891826.html

Egemen1903 dedi ki...

merhaba, maalesef bendede resimdeki tabletin aynısı mevcut,açılmadığı için sitenizdeki konuda gösterdiğiniz yöntemin içindeki tüm 7'' modellerin rom unu yükledim(otomatiğe bağladı zaten:), lakin bir çoğunda ekran gelmekte fakat dokunmatik aktifleşmemekte, ne yapmam gerekir fikir verirmisiniz?

Yorum Gönder