10 Ocak 2010 Pazar

Kullanıcı Denetimini (UAC) Kapatmak!

Merhaba arkadaşlar,
biz programcılar, program yazarken bazen işletim sisteminin engellemeleriyle karşılaşır, bundan dolayı gerekli kodlamayı sağlıklı yapabilmek için çözüm yolları arayışına gireriz.
Bu yazımda Windows Vista ve Windows 7'de bulunan "Kullanıcı Denetim Hesabı" yani "UAC"'ı kapatmaktan bahsetmek istiyorum.

Kullanıcı Denetimini (UAC) Kapatmak:

Kullanıcı Denetimi (UAC), bilgisayarınızda yetkisiz değişiklik yapılmasını önlemeye yönelik bir Windows özelliğidir.Microsoft bu özelliği ilk defa MS Vista işletim sisteminde hayata geçirmiş, şuanda da Windows 7 de kullanmaktadır. Kullanıcı Hesabı Denetimi, bilgisayarınızın çalışmasını potansiyel olarak etkileyebilecek eylemleri gerçekleştirmeden veya diğer kullanıcıları etkileyecek ayarları değiştirmeden önce sizden izin veya bir yönetici parolası isteyerek bunu gerçekleştirmesidir.
Yani bir nevi izin alma durumudur.

Bu eylemleri başlatılmadan doğrulamakla Kullanıcı Hesabı Denetimi, kötü amaçlı yazılımların ve casus yazılımların yüklenmesini veya bilgisayarınızda izinsiz olarak yükleme veya değişiklik yapmasını önlemeye yardımcı olur.

Bir görevin tamamlanması için izniniz veya parolanız gerektiğinden, Kullanıcı Hesabı Denetimi yani UAC sizi sürekli uyarır.

Kullanıcı Hesabı Denetimini yani UAC'ı kapatmak için, aşağıdaki işlemler sırasıyla uygulanmalıdır.

a.)Başlat düğmesi, Denetim Masası, Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği ( ya da, ağ etki alanına bağlıysanız, Kullanıcı Hesapları) ve ardından Kullanıcı Hesaplarını tıklatarak Kullanıcı Hesaplarını açın.

b.)Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni aç veya kapat'ı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

c.)UAC işlevini etkinleştirmek için Bilgisayarınızı korumaya yardımcı olması için Kullanıcı Hesabı Denetimi´ni (UAC) kullanın onay kutusunu işaretleyin veya UAC'ı kapatmak için onay işaretini temizleyin, ardından Tamam'ı tıklatın.

İşte tüm işlem bu kadar, en yakın zamanda yine can alıcı bir konuyla görüşmek üzere.

İyi akşamlar.

0 yorum:

Yorum Gönder