28 Ocak 2010 Perşembe

Bilgisayar Başında Yokken Masaüstünü Kilitlemek

Merhaba arkadaşlar,
soğuk kış günlerini fazlaca yaşadığımız, ocak ayının sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde size teknik bir sorundan daha çok, güvenlik olarak bir gereksinim olarak hissettiğimiz aynı ortamda başkalarıyla bulunurken, bilgisayarımızın başından ayrılmamız gerektiğinde ekranımızı kilitlemek için Windows user control dışında bir yazılım önereceğim.

Bilgisayar Başında Yokken Masaüstünüzü Kilitleyin:
Peki bunu nasıl yapabilirsiniz, biz Odesa Yazılım ekibi olarak bir yazılım geliştirdik.Şuan bazı eksikleri var ama zamanla sürümü dahada geliştirip, sizlerin hizmetine sunacağız:

Odesa Ekran Kilidi 6.2



Odesa Ekran Kilidi Programı, güçlü bir şifre algoritma teknolojisi üzerine kurulmuş, bilgisayarınızın başında olmadığınız zamanlarda kimsenin sizden izinsiz masaüstünü kullanamaması için tasarlanmış güçlü bir ekran kilitleme programıdır.

Fare hareketlerini, klavye kullanımının, görev yöneticisini kısıtlayarak size maksimuum güvenlik saplar.

Kullanımı ise gayet basit: Yapmanız tek gereken şey, ekranı kilitleyeceğiniz zaman programı çalıştırıp "Şifreyi Giriniz" ve "Tekrar Giriniz" alanlarına sizin tarafınızdan seçilmiş sayısal yada lojik şifrenin girilip "Enter" tuşuna basılması.
Dikkat etmeniz gereken nokta, program daki büyük-küçük harf duyarlılığıdır.
Ayrıca programı kullanmadığınız zamanlarda, minimize butonuna tıklayarak system tray'da küçük bir simge haline dönüştürebilirsiniz.(bu simge kilit şeklindedir).
Bu işlemi yaptıktan sonra masaüstünüz artık tamamıyla güvende.

Not: Windows 7 üzerinde çalışmamaktadır

Yazılım Sayfası:
http://www.odesayazilim.com/ekrankilidi.html

Kolay gelsin ;)

1 yorum:

Mert dedi ki...

Ya da daha kolayı Windows Logo+L tuşlarını şifreli kullanıcılar kullanabilir...

Yorum Gönder