18 Kasım 2009 Çarşamba

Bilgisayarlarda Açılıştan Sonraki Arızalar Ve Çözümleri

Uzun bir aradan sonra merhaba,
arkadaşlar bugün kü konumuz bilgisayarımız'ın power (açılış) butonuna bastıktan sonra bilgisayarların verdiği arızalar ve çözümleri.
Umarım yardımcı olur, evet başlıyoruz:

BİLGİSAYARINIZ AÇTINIZ, EKRAN KARANLIK KALDI, FAN VE SABİT DİSK ÇALIŞMADI VE LED' LER YANMADI.
Eğer fiş'te ve prizde bir sorun yoksa problem büyük olasılıkla güç kaynağındandır. Arızanın Güç kaynağından mı yoksa bilgisayarın kısa devre yapan başka bir parçasından mı kaynaklandığını bulmak için bilgisayarın kapağını ( Güç kaynağının'kini değil ) açmalısınız .
Sonra bileşenleri teker teker güç kaynağından ayırın. Her bileşeni ayırdıktan sonra bilgisayarınızı açıp kapayarak fanın ve sabit diskin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Disket sürücülerle başlayın ve sabit disklerle devam edin. Eğer fan yeniden çalışmaya başlarsa son çıkardığınız bileşeni yeniden takınız. Eğer fan çalışmıyorsa bu bileşenden kısa devre olabilir. Eğer hala bir şey bulamadıysanız anakartı güç kaynağından ayırın. Bilgisayarı açmadan önce güç kaynağına bileşenlerden herhangi birini bağlayın. En iyisi sabit diski bağlamaktır. Fan hala çalışmıyorsa büyük bir ihtimalle güç kaynağı arızalıdır.
Ancak fan ve sabit disk çalışırsa arıza anakarttadır.

BİLGİSAYAR BELLEĞİ SAYARKEN DURUYOR , HATA MESAJI VERMİYOR.
Bu hata POST Hata mesajı üretmeyen PC lerde çıkar. Eğer arızanın sebebi hatalı bir bellek yongası ise, hep aynı yerde duracaktır. Eğer arıza anakartta ise bilgisayar değişik zamanlarda duracaktır.
Belleği değiştirin. Sorun ortadan kalmadıysa, arıza ya anakart bozuk yada bellek başlangıç adersi yanlış tanımlanmış olabilir.

BİLGİSAYAR ÇOK AZ BELLEK SAYIYOR
Bu büyük bir ihtimalle bir hata değil GÖLGE RAM kullanmanın doğal sonucudur. Eğer GÖLGE RAM kullanırsanız Genişletilmiş belleğin bir kısmı, BIOS ROM veya VIDEO BIOS dan gelen veri için ayrılır. Açılış sırasında ve ekranda resim oluşturma sırasında GÖLGE RAM seyesinde kazanılan hız bellek kaybına değer. Eğer bu hızlanmayı istemiyorsanız bazı setup programları GÖLGE RAM seçeneğinin kapatılmasına izin verir.

Evet arkadaşlar bugünlükte bu kadar, bir başka çözüm'de görüşmek üzere.

0 yorum:

Yorum Gönder