21 Ocak 2021 Perşembe

AliExpress Kargo Takip (Kargom Nerede?)

Merhaba Arkadaşlar,
Çok ama çok uzun zamandır yazmadığımın farkındayım. Ama işime yarayan şeyleri veya arayarak bulduğum gerçekten önemli gördüğüm çözümleri paylaşıyorum.

Bugünkü yazımız ise AliExpress kargo takip üzerine. Biliyorsunuz devletimizin yaptığı gümrük düzenlemesinden sonra AliExpress'ten alış veriş yapmak zor olsa da yine de hala birçok insan bu alışkanlığından vazgeçebilmiş değil. Çoğu AliExpress Satıcısı Türkiyeye gönderdikleri ürün için ekstra kargo ücreti istese de hala istemeyen satıcılar da mevcut.Fakat onlar da rekabet adına fiyatı uygun tutabilmek için  genelde takipsiz dediğimiz (aslında takipli) ucuz kargoları tercih ediyorlar. Fakat bu kargolar ülke ülke dolaştığından bazı yerlerde izi kayboluyor. İşte ben bunun için size öyle bir site önereceğim ki kargolar Yanwen mi? Clevy mi? SunYou mu? Sytrack mı? Wish Post mu? Cainiao mu? Latvia Post mu? Bunları rahatlıkla tespit edip en azından uzun süre haber alamadığınız kargolar için ilgili firmaya ulaşmanızı sağlayacak.

Eğer kargo numaranızın (tracking) ilk harfi  U, L, S, gibi harflerle başlıyorsa ürünleriniz çok ama çok ucuz ve yoğun kargo firmalarına verilmiş demektedir.

Bunu sıkı takip etmeniz için gereken adres:

http://www.parcelsapp.com/en/

Bu adres sizi diğerleri gibi uğraştırmaz veya bulunamadı demez. Aşağıdaki resimlerdeki gibi tracking yani kargo numaranızı girersiniz. Size en son hareketi ve hangi kargo firması ile sevk edildiğini hatta yolda başka firmaya aktarıldı ise o kargo firmasının da hareketlerini tarih tarih verir.

Aşağıya detaylıca resim ekledim. Sizde kargo durumlarınızı, hangi firma ile geldiğini, kaç günde geldiğini yorumlara yazar iseniz blog ziyaretçileri için bir veri kaynağı olur. ;)




0 yorum:

Yorum Gönder