15 Aralık 2011 Perşembe

Laptopa XP Kurarken Mavi Ekran Hatası Ve Çözümü

Merhaba Arkadaşlar,
Özellikle yeni alınan Laptop'a XP kurarken mavi ekran hatası ile karşılaşıyorsanız sorununuzun en muhtemel sebebini ve çözümünü sizlere anlatacağım. Dizüstü bilgisayarınıza Windows XP kurarken mavi ekran hatası ile karşılaşıyor iseniz sorun, ya donanımsal bir sorundur yada makinede muhtemelen Bios üzerinde Disc Mode’dan kaynaklanıyordur. Bu Disc Mode farklı marka ve model laptoplara göre değişebilir, Tabi bios markasıda.


Laptopunuza XP kurarken yaşadığınız bu mavi ekran hatasını düzeltmek için yapmanız gerken tek şey Bios’a girip bu Disc Mode bölümünde seçili olan AHCI seçeneğini IDE olarak değiştirmek. Bu ayarı yapıp Bios’u bu şekilde kaydedip çıkarsanız kurulum aşamasında karşılaştığınız bu mavi ekran hatasını bir daha görmeyeceksiniz.
Her farklı marka Bios'ta bu ayarın yeri farklı olabilir, o yüzden Bios'unuzun her tarafını korkmadan araştırın, böylece nerede ne var öğrenmişte olursunuz ;)

İyi akşamlar...

6 Aralık 2011 Salı

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Merhaba,
geçenlerde e-devlet şifremi alayım dedim, şimdi sizede nasıl alacağınızı anlatacağım;
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 1 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 10 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.



Şifreyi temin etikten sonra, giriş yapacağınız adres;
https://www.turkiye.gov.tr/

Tekrar görüşmek üzere ;)