9 Nisan 2010 Cuma

Windows 7′de Güncelleştirme Yapma (Windows Uptade)

Merhaba arkadaşlar,
bugün size Windows 7 güncelleştirme sorunundan bahsedeceğim;
Windows 7 kullanan bazı kullanıcılar Windows Update üzerinden çeşitli güncelleştirmeleri yüklerken sorun yaşayabilirler. Bu sorun yüklemeye çalıştığınız güncelleştirmelerin zaten yüklü olduğu ya da bu güncelleştirmeleri yükleyemek için yeterli yetkiniz olmadığı şeklinde karşınıza çıkabilir.

Özellikle Microsoft Office güncelleştirmelerini yüklerken karşılaşılan hata için Microsoft tarafından bir çözüm sunulmuş. Çözüm Registry kayıtları içerisinde yapılan bir değişiklikten oluşmakta. Eğer Windows 7 kullanıyorsanız ve Windows Update üzerinden yükleme yaparken sorun ile karşılaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek sorununuza belki bir çözüm bulabilirsiniz.

Windows 7′de Güncelleştirme Yapma

1.İlk olarak aşağıda bulunan ve Registry üzerinde değişiklik yapacak olan komut dizisini kopyalıyoruz.

reg delete HKLM\SOFTWARE\Microsoft\SQMClient\Windows\DisabledSessions /va /f

2.Daha sonra Başlat Menüsü (Start Menu)’ne geliyoruz. Arama (Search Bar) kısmına "cmd.exe" yazarak Komut İstemi (Command Prompt) üzerine sağ-tuş yapıyoruz ve Yönetici Hakkıyla (Run as Administrator) çalıştırıyoruz.


3.Komut İstemi (Command Prompt) açıldığında birinci adımda kopyalamış olduğumuz komut dizisini yapıştırıyoruz ve ardından Enter‘a basıyoruz. Bu işlemden sonra Windows Update üzerinden güncelleştirmelerinizi sorunsuz olarak yapabilirsiniz.

işlem Resimdeki gibi olmalı,
windows uptade

1 yorum:

Cengiz dedi ki...

Windows 7 Güncelleştirmeleri Nasıl Kapatılır?
Windows firmasının XP işletim sisteminden sonra hayata geçirdiği ve her seferinde bir üst sürüm ile kullanıma açtığı Windows 7 işletim sistemi yenilikleri, başlangıç alanı, görsel efektleri ile pek çok kişinin ilgisini kazanmayı başaran bir sistem olmuştur. Windows 7 işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda güncelleştirmeleri kapatmak ya da manuel şekilde…
https://www.windowshatalari.com/windows-7-guncellestirmeleri-nasil-kapatilir/

Yorum Gönder