26 Kasım 2011 Cumartesi

Türkçe-İngilizce/İngilizce Türkçe Sorunsuz Cümle Çeviri

Tanıtım:
Odesa Translator, Türkçe-İngilizce ve İngilizce-Türkçe cümle çeviri yapabilen internet tabanlı bir programdır. İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar ve orta seviye ingilizce bilenler içinde idealdir. Odesa Translator programı gelişmiş veritabanıyla en karmaşık cümleleri bile çevirmektedir. Program halen geliştirme aşamasındadır. İnternet bağlantılı olarak çalışan bu sistem, şuan için Türkçe'den İngilizceye ve İngilizceden Türkçeye çeviri yapsa da yakında birçok dili daha destekleyecek hale gelecektir.



Menüsünde bulunan detect yani tespit et seçeneğiyle herhangi bir dildeki bir cümleyi tanımlayıp Türkçe'ye veya İngilizceye çevirebilir. Gelişmiş yapay zekasıyla size piyasadaki en doğru çeviriyi yapabilen bu program Odesa Yazılım farkıyla sizler için geliştirildi.

Kullanımı:
Program tasarım olarak gayet basit ve anlaşılır bir yapıdadır, işlevsel olarak iki adet açılır menü dört adet düğme ve iki metin kutusundan oluşmaktadır. Açılır menülerden dil seçimi yapılır, çevirilecek metin sol taraftaki metin kutusuna yapıştırıldıktan sonra cümle çevir düğmesine basılarak çevirme işlemi tamamlanır.

Ayrıca "G" düğmesi vasıtasıyla program sistem tepsisine gönderilip gizlenebilir.

Not:
Çevirilicek metinin hangi dile ait olduğu bilinmiyorsa soldaki açılır menüden "Detect" seçeneği seçilir, sağdaki açılır menüden Türkçe veya İngilizce dillerinden biri seçilerek cümle çevir düğmesine basılır. Program sahip olduğu yapay zeka vasıtasıyla Arapça veya Çince gibi Unicode karaktere sahip olan dillerin dışındaki dilleri tanıyarak çevirebilmektedir.

İNDİRMEK İÇİN TIKLA

0 yorum:

Yorum Gönder